Колишній канцлер Німеччини Шредер все ще хоче продовжувати говорити з Путіним

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шрьодер сказав, що хоче зберігати якісь контакти з президентом РФ Владіміром Путіним, та що у відсутності якогось прогресу в переговорах для припинення війни є провина України.

Колишній канцлер Німеччини Шредер все ще хоче продовжувати говорити з Путіним

Коментуючи дебати з приводу допомоги Україні зброєю, ексканцлер розкритикував фокус на поставки зброї і сказав, що не вірить у розв’язку військовим шляхом.

«Закінчити війну можна тільки шляхом дипломатичних переговорів. Долю військових та українського цивільного населення можна полегшити лише дипломатичним шляхом», — зазначив Шредер.

Ексканцлер сказав, що зі своєї розмови з Путіним у березні зробив висновки, що той зацікавлений у досягненні якогось рішення шляхом переговорів. «Як таке рішення може виглядати, з’ясувати можна тільки шляхом переговорів», — зазначив Шредер, закликаючи також «запобігти подальшій ескалації».

На його думку, у тому, що досі спроби перемовин провалилися, є провина України.

Герхард Шредер був канцлером Німеччини у 1998−2005 роках, а після цього увійшов до керівництва російських енергетичних гігантів — «Газпрому» і «Роснєфті». З початком війни його почали жорстко критикувати за збереження контактів з Путіним і відмову засудити дії РФ.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.