Телемарафон є абсолютно незаконним — медіа-юрист

Єдиний телемарафон є абсолютно незаконним. Сам Офіс Президента визнає, що їх підштовхнуло на цей крок впровадження політичної цензури.

Телемарафон є абсолютно незаконним — медіа-юрист

Про це під час ефіру заявила медіа -юрист Тетяна Катюжинська.

«Відповідно до чинного закону про телебачення та радіомовлення, один власник не може концентрувати більше 30% ринку. Крім того, телемарафон є абсолютно незаконним. Сам Офіс Президента визнає, що їх підштовхнуло на цей крок впровадження політичної цензури. Тому рано чи пізно це питання припиниться не на користь президента та влади. Якщо з медіаринку ще піде група, яку пов’язують з Пінчуком, а також Фірташем та Льовочкиним, то таким чином у нас залишиться тільки одна держава, та дрібні місцеві канали. На це влада не розраховувала. Вона хотіла провести тихі угоди між собою, але так не вийшло», — каже медіа-юрист.

Експерт зазначила, що у Мінюсті визнали, що через закон про олігархів, ніхто не може зайти на український медіаринок.

" Їхні фантазії про CNN, BBC, чи інші. Адже жодна іноземна компанія не може сюди зайти. Вона має заснувати юридичну особу в Україні, впровадити свою діяльність в Україні, та довести свою фінансову спроможність. Нацрада має впевнитися, що ця компанія має фінансову спроможність фінансувати канал. А це недешеве задоволення. Тому ніякі компанії та інвестори сюди не зайдуть і у влади є проблеми. Адже влада всупереч законодавству настворювала купу державних каналів. Це суперечить зобов’язанням України", — резюмує експерт.