В Міноборони пояснили, чи законним є вручення повісток за порушення ПДР

Міністр оборони Олексій Резніков назвав вручення повісток за порушення правил дорожнього руху (ПДР) ексцесом виконавця.

В Міноборони пояснили, чи законним є вручення повісток за порушення ПДР

«В праві є таке поняття як ексцес виконавця. Це як у прислів'ї про дурня, якого примусили богу молитись. У кожного центру комплектації є свій план. Доукомплектування відбувається у будь-якому разі. Не в якихось там величезних масштабах, але ми маємо і загиблих, і поранених. Ми маємо сьогодні підрозділи, які мають відпочити, відновити боєздатність. Відповідно мають завезти свіжі сили. Тому, звісно, певний набір є», — сказав Резніков, відповідаючи на запитання про випадки вручення повісток за перевищення швидкості на дорозі.

Резніков зазначив, що для доукомплектування окремих підрозділів та пошуку кандидатів на навчання, у тому числі за кордоном, повістки вручаються у пошуках спеціалістів конкретних спеціальностей.

Він також зазначив, що вручення повісткі не означає направлення до армії. Її вручають, щоб людина прийшла до центру комплектації, де перевірять, чи перебуває вона на обліку, після чого її можуть призвати до армії чи відправити до резерву.

Міністр зазначив, що згідно із законодавством, у разі зміни місця проживання військовозобов'язаний має стати на військовий облік на новому місці, проте багато хто цього не робить, що призводить до вручення повісток на вулиці.

Резніков сказав, що він проти вручення повісток як покарання.

«Іноді це робиться як покарання за щось, наприклад, порушення швидкісного режиму. Я точно проти цього. Я вважаю, що це дурість повна, тому що служити країні та захищати країну — це точно не повинно бути покаранням», — сказав він.