ЗСУ завдають значних втрат російським окупантам — Генштаб

Українські військові успішно відбили спробу штурму російських окупантів на кількох напрямах. Загарбники були змушені відступити.

Наголошується, що на Волинському та Поліському напрямах, у повітряному просторі Білорусі, фіксується чергування літака далекого радіолокаційного виявлення А-50У повітряно-космічних сил збройних сил РФ.

Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору Білорусі", — зазначили у Генштабі.

На Сіверському напрямку з метою демонстрації присутності та сковування дій Сил оборони ворог утримує у прикордонних районах Брянської та Курської областей до чотирьох батальйонних тактичних груп. Окупанти обстріляли українські позиції поблизу Кучерівки та Покровки Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Харкова, Старої Гнилиці, Руської Лозової, Українки, Руських Тишків, Перемоги, Микільського, Слатиного, Золочева, Криничного, Чепіля, Новомиколаївки, Нової Дмитрівки, Дібровного, Богородичного та Карнаухівки. Завдав авіаудару поблизу Верхнього Салтова.

Українські воїни знову вдало відбили штурм, під час якого окупанти намагалися встановити контроль над Богородичним.

На Донецькому напрямку на окремих ділянках ворог активізував застосування авіації, ствольної та реактивної артилерії з метою розширення тимчасово зайнятої території та виходу на адміністративний кордон Донецької області.

Противник завдавав авіаудари в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Івано-Даріївка, Краматорськ, Берестове, Білогорівка, Покровське, Соледар, Нова Камʼянка, Парасковіївка, Бахмут, Весела Долина та Нью-Йорк. Ракетно-авіаційні удари зафіксовані неподалік Білогорівки, Ягідного, Бахмута, Авдіївки та Новоселівки.

Окупанти намагалися взяти під контроль ділянку дороги Бахмут — Лисичанськ. Вели штурмові дії у напрямку Нагірного та Білогорівки. Українські військові вогнем зупинили всі ці спроби ворога та відкинули загарбників назад.

«Також загарбники провели кілька безуспішних спроб покращити своє тактичне положення на напрямках Миколаївка — Спірне, Миронівка — Вуглегірська ТЕС та Відродження — Вершина. Як результат — окупанти зазнали втрат і відкотилися назад», — зазначають у Генштабі.