Венедіктова може подати у відставку — експерт

Голова Генпрокуратури Ірина Венедіктова може подати у відставку.

Венедіктова може подати у відставку — експерт

Про це під час ефіру розповів політичний експерт Андрій Вігірінський.

«Підстави для призупинення її повноважень, криються в змінах закону України про воєнний стан, які вносилися після активної фази військового вторгнення, які відбулися в лютому. Ці зміни передбачають можливість президенту відстороняти тих чи інших осіб, яким Зеленський і скористався. Питання в тому, що в оточенні Венедіктової працювали зрадники. Проте провину Генпрокурора Венедіктової ще треба довести. Президент прокоментував відсторонення Венедіктової широким мазком, сказав про 600 кримінальних проваджень, які стосуються різних суб’єктів, які перейшли на бік ворога. Адже на території, яка зараз тимчасово окупована рф, знаходилися та розміщувалися не тільки представники СБУ. Там могли знаходитися представники внутрішніх справ, ЗСУ, вже не говорячи про органи виконавчої влади, представників МВС. Серед цих осіб, на жаль, є зрадники, які перейшли на бік окупанта. Але це не стало підставою для звільнення голови МВС Монастирського. Тобто президент використав інструменти широкого порядку, які не дають підстав, чому було прийнято рішення стосовно Ірини Венедіктової», — каже експерт.

Також за словами експерта, Венедіктова демонструвала незгоду в певних упровадженнях з лінією, яку пропонують чи вимагають деякі представники Офісу Президента.

«Коли ми говоримо про Петра Порошенка, то варто зазначити, що Офіс Президента здійснює вплив на органи прокуратури. Наслідком цього можуть бути певні кадрові рішення», -каже експерт.

Він не виключає, що І. Венедіктова може подати у відставку. Тобто скласти повноваження в стінах парламенту.