Україна через 20 років має годувати близько 800 млн людей, які зараз голодують — експерт

Україна через 20 років має годувати близько 800 млн людей, які зараз голодують через нестачу продуктів.

Україна через 20 років має годувати близько 800 млн людей, які зараз голодують — експерт

Про це заявив голова профспілки працівників соціальних установ та ГО Валерій Пильгун.

«Україні треба перебудувати економіку на військову. Таким чином, після війни, можна буде відновити економіку до початку військових дій, а потім наростимо. Насправді запит на нашу сировину, не тільки на зерно, дуже гарний індикатор. Тобто ринок потребує нашої сировини. Агресія Росії прагне до створення штучного голоду, на територіях, які вважаються найкращими чорноземами на планеті. Тому що голодною, бідною людиною краще керувати, але мільярд людей голодує на планеті. Саме перед нами українцями зараз стоїть питання, чи здатна Україна перемогти агресію росії та вийти на іншу цивілізаційну позицію в плані голоду. Тобто чи ми зможемо своєю перемогою створити „ситий мільярд“ та вирішити проблему голоду на планеті», — каже експерт.

За його словами, Україна має зайняти гідне місце в світовій економіці, де потім грати свою незалежну суверенну роль.

«Наші ресурси це аграрний сектор, метал, космічна галузь, IT- галузь. Тому треба захищати свої інтереси. Треба так вибудовувати зовнішню політику, щоб під наші контракти проштовхувати українські інтереси. Для цього нам треба здобути перемогу та захистити власні інтереси», — зазначає Валерій Пильгун

Він зазначив, що корпоративні гравці бутить продовжувати впроваджувати ринок землі в Україні.

«Вони продовжать впроваджувати політику створення ринку землі. Але в умовах війни прості українці будуть грати незначну роль. Тому в першу чергу, ми маємо створювати глибоку переробку сировини та експортувати готову продукцію для вживання. За 5 років ми маємо годувати кожного дня 300 млн людей по всьому світу, враховуючи Україну. Через 10 років ми маємо годувати 500 млн людей. Через 15 років — близько 700 млн осіб, через 20 років — близько 800 млн людей, які зараз голодують через нестачу продуктів харчування», — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації