Мільйонні збитки державі через заниження митної вартості гідроциклів – директору підприємства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру директору суб’єкту господарювання в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час митного оформлення імпортованих гідроциклів умисно в 3-4 рази занизив їх вартість. Внаслідок цього державі у вигляді ненадходження до бюджету митних платежів спричинено понад 13 млн грн збитків.

За клопотаннями прокурора Офісу Генерального прокурора слідчим суддею накладено арешт на особисте майно підозрюваного, імпортовані гідроцикли, квадроцикли та інші транспортні засоби у кількості 65 одиниць на загальну суму понад 15 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ДБР. Перевіряється причетність службових осіб інших суб’єктів господарювання до вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо, Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальні акти стосовно інспекторів митних постів, які здійснювали митне оформлення цих імпортованих товарів за заниженою вартістю (ч. 2 ст. 367 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

10