Експерт розповіла, чого «хароших рускіх» так тягне в Україну

Російським опозиціонерам немає куди подітися, але засилля російських експертів, політиків, журналістів та інших «друзів України», нам не потрібно.

Експерт розповіла, чого «хароших рускіх» так тягне в Україну

Про це під час ефіру заявила доктор філософії Олена Скоморощенко.

«Ми знаходимося в ситуації, коли в країні відбувається колоніальна інерція. Тобто, коли істина та відповіді на всі питання йшли з Москви. Так влаштована колонія. Це біомаса без голови. Тому в Україну десантувалися представники метрополії та розповідали, як треба правильно зробити. Тому зараз ми маємо справу „відрижкою“, „хароших рускіх“, яких так тягне в Україну. Ми мусимо бачити, що це не ті відносити, які нам потрібні. Наш виклик полягає в тому, щоб стати суб’єктними та здолати колоніальний статус», — каже експерт.

За її словами, російські опозиціонери, яким немає куди дітися, бо їхня цивілізація перетворилася на концтабір, кудись з нього тікають. Хтось в Польщу, хтось в Литву, але більша частина до нас.

«У них є жорсткий вибір, або вони стають українцями, або вони тут тимчасово, та повернуться на батьківщину. Тому росіяни можуть робити в Україні плацдарм для кращої майбутньої росії. Вважаю, що це безглуздо, бо росія є концтабором. Ми можемо прихистити людей та надати їм громадянство, але втягувати їх в наш дискурс — це нонсенс. Ми не повинні їх слухати. Вони імплантуються сюди, як авторитети. Це означає, що у нас немає власних авторитетів, чи вони — це секонд хенд. Росіяни мають бути авторітетами для свого суспільства, але вони не хочуть, бо там його немає, а є орда. Тому ми не повинні їх слухати та дивитися. Ми різні. У нас протилежні цивілізації та завдання. Вони мають розібратися з кризою в яку потрапили. А вони приїжджають сюди говорити про наші проблеми. Тому засилля російських експертів, політиків, журналістів та інших „друзів України“, нам не потрібні», — резюмує Олена Скоморощенко.

Рекомендовані публікації