Енергоатом продовжує диверсифікувати постачання ядерного палива для українських АЕС

22 липня 2022 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та головний виконавчий директор компанії Urenco Борис Шухт провели переговори у форматі онлайн.

Енергоатом продовжує диверсифікувати постачання ядерного палива для українських АЕС

Основною темою зустрічі було питання додаткових постачань збагаченого урану компанії Westinghouse для виробництва ядерного палива для українських АЕС.

Так, сторони обговорили питання поточної експлуатації українських атомних електростанцій в умовах збройної агресії росії. Окрему увагу приділили співробітництву компаній у сфері постачання збагаченого урану для ДП «НАЕК «Енергоатом» у 2022 році та перспективам співпраці у 2023 році.

Крім того, Енергоатом та Urenco обговорили плани довгострокового співробітництва між компаніями після 2025 року.

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року Енергоатом та Urenco уклали угоду про постачання збагаченого урану. У квітні 2022 року відбувся черговий етап перемовин між компаніями на тлі повної відмови України від російського ядерного палива.

Для довідки: Urenco Group займається збагаченням урану (за технологією газових центрифуг) для використання його при виробництві ядерного палива. Компанія володіє потужностями зі збагачення урану в Німеччині, Нідерландах, Великій Британії та США. Вона постачає збагачений уран у 15 країн світу, переважно до Європи та США. Її частка — близько 29% від світового ринку послуг зі збагачення урану.