Україна відновила роботу трьох портів

У Чорному морі відновлено роботу трьох українських портів.

Зазначається, що у зв’язку з підписанням угоди про розблокування українських портів для експорту зерна відновлено роботу в Одеському та Чорноморському портах, а також в порту «Південний». Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування.

Цьому передує клопітка робота спеціалістів-гідрографів.

«Аби досягти кінцевої мети, в тісному тандемі працюють фахівці Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС ЗС України та філії державної установи «Одеський район Держгідрографії», — йдеться в повідомленні.

Як зазначив начальник філії Ігор Тимчук, сьогодні проводимо сумісну роботу щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в одному з портів Одещини. Перш за все — це роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, які перевозитимуть українське зерно.

Військові та цивільні спеціалісти ретельно проводять пошук підводних об’єктів, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Також тривають гідрографічні промірні роботи — визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.

«Тож, як бачимо, незалежно від дій, які чинить агресор, наші військові продовжують виконувати свою роботу на всіх напрямках, зокрема, аби відновити функціонування судноплавства, щоб уникнути світової продовольчої кризи», — йдеться в повідомленні.

Одеський район Держгідрографії є філією державної установи «Держгідрографія». Завданням філії є надання гідрографічних і навігаційних послуг для забезпечення безпеки мореплавства в морському регіоні та на внутрішніх водних шляхах у зоні її відповідальності.