В Міноборони Британії розповіли, чи може путін взяти Київ чи Одесу

На війну в Україні голова Кремля Володимир Путін зазвичай кидає представників нацменшин з найбідніших районів Росії.

В Міноборони Британії розповіли, чи може путін взяти Київ чи Одесу

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що російські війська в Україні знаходяться в «дуже складному становищі», додавши, що стратегія президента Росії Володимира Путіна схожа на прогін його військ через м'ясорубку.

Воллес зазначив, що «за будь-якими критеріями Росія знаходиться у становищі, коли вона не досягла своїх основних цілей. Це призвело до величезних втрат і жертв».

На його думку, Росія «безумовно не в змозі окупувати країну. Вони можуть продовжувати вбивати без розбору і руйнувати на ходу, але це не перемога».

«Путін не змінив свого бажання окупувати всю Україну, взяти Київ і Одесу, але його армія фактично паралізована величезними втратами. Понад 25 тисяч загиблих. Може, удвічі більше поранених», — сказав британський міністр.

Він порівняв нинішню тактику Росії з Першою світовою війною, сказавши: «Коли я кажу про м'ясорубку, що вони і роблять, це те, що вони вдаються до свого роду радянської тактики, коли масивна російська м'ясорубка рухається дуже повільно на кілька метрів (не миль!) на добу, в деяких місцях.

Глава МО Британії звернув увагу, що в цю м'ясорубку Путін зазвичай кидає представників нацменшин з найбідніших районів Росії, «дуже мало піклуючись про результат».

Зараз російська армія «діє приблизно на 40−50% боєздатності».

Воллес сказав, що українські атаки на мости, які, схоже, вплинули на можливість поповнення запасів військ в Херсоні на північ від річки Дніпро, поставили ворога «у дуже скрутне становище» і примусили росіян перейти «до оборонної позиції» на півдні

Рекомендовані публікації