Росія може відновити наступ на Харків

Росія не відмовилася від ідеї захопити більше українських міст. Зокрема, окупанти можуть відновити наступ на Харків. Таку думку висловив військовий експерт Костянтин Машовець в ефірі 24 каналу.

Росія може відновити наступ на Харків

«Наступальні дії ворога на Харківському напрямку цілком можливі. Однак вони не будуть мати якогось такого масштабу, як блокування міста або намагання його оточити. Харків — це місто-мільйонник, і оточити його росіянам не вдасться. Навіть тих сил і засобів, які вони там сконцентрували, для цього просто недостатньо», — наголосив Машовець.

За словами військового експерта, Росія відвела 4 батальйонно-тактичних групи з Харківського напрямку, натомість перекинула туди 5 нових формувань.

«Російське угруповування, яке зараз діє північніше та північно-східніше Харкова, намагається просунутися на південь і перерізати дорогу Харків — Старий Салтів», — розповів Машовець.

В американському Інституті вивчення війни повідомили, що Росія готується наступати на Харків. На захоплених територіях Харківської області окупанти скоро почнуть роздавати російські паспорти.

Вночі 28 липня у Харкові пролунало щонайменше чотири вибухи. 27 липня на світанку російські окупанти обстріляли Індустріальний район Харкова. Поранення отримали шестеро людей.