В ISW розповіли, кого вербують для участі у війні проти України

Російська Федерація продовжує приховану мобілізацію з метою поповнити армію новими окупантами. При цьому перевагу віддають мешканцям національних республік.

В ISW розповіли, кого вербують для участі у війні проти України

Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни (ISW).

Так, напередодні стало відомо про набір та створення додаткових добровольчих батальйонів у регіонах Росії. Заступник голови обладміністрації Бурятії Петро Мордовський зазначив, що 13 липня республіка санкціонувала одноразову виплату 100 тисяч рублів усім призовникам добровольчого батальйону «Байкал».

«Республіка Бурятія наразі набирає в батальйон чоловіків із середньою освітою. Місцеве видання повідомило, що 11 липня губернатор Новосибірської області Андрій Травніков наказав про формування резервного батальйону для участі в „спецоперації“, але не згадав про перекидання в Україну», — пише ISW.

Крім того, за даними ISW, протягом 29 липня російські окупанти зробили спробу обмеженого наземного наступу у Херсонській області. ЗСУ відбили спробу наступу.

Відомо, що під час штурму окупанти застосували гелікоптери, з яких завдали удару по населених пунктах на Херсонщині.

Також російські війська продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру прифронтових міст із території тимчасово окупованої Херсонської області. Зокрема, військові злочинці били по Миколаєву ракетами С-300, а по Дніпропетровщині — із РСЗВ «Град».


Джерело: ISW