В Києві табло небанківських обмінників більше не показутють курс валют

В Києві табло небанківських обмінників погасли, дотримуючись заборони НБУ.

В Києві табло небанківських обмінників більше не показутють курс валют

У суботу, 30 липня, табло курсів валют на небанківських обмінниках згасло, як і наказав учора НБУ. Банківські обмінники, як і раніше, їх виставляють. НБУ пояснює, що мета такого рішення — мінімізувати спекуляції на валютному ринку в умовах війни.

«Ця інформація розміщуватиметься виключно у касах установ та їх структурних підрозділів», — йдеться у повідомленні Нацбанку.

Як вважає НБУ, сенс нововведення в тому, щоб не розганяти паніку на курсі долара небанківських обмінних пунктів, що перевалив за 42 гривні, які, як правило, ставлять курси вище банківських. Саме такі курси часто потрапляли у Telegram-канали.

Загалом небанківським обмінкам тепер заборонено: користуватися величезними табло з курсами, які видно здалеку. Курси можна ставити лише у невеликих оголошеннях на касі. Працювати за готівковим валютообміном у тих обмінниках, які не внесені до реєстру приміщень. Працювати без встановлення в обміннику відеокамери та ведення зйомки. Працювати без касових апаратів та видачі фіскального чека, та без сплати податку на прибуток.