Китайський виробник паливних контейнерів постачатиме в ЄС рекордну кількість устаткування

Китайська компанія Nantong CIMC Energy Equipment Co Ltd виграла замовлення на 3000 контейнерів для зберігання та транспортування гексафториду урану від нерозголошеного європейського клієнта.

Китайський виробник паливних контейнерів постачатиме в ЄС рекордну кількість устаткування

Це найбільше окреме замовлення, отримане компанією в бізнесі контейнерів для транспортування ядерного палива на сьогоднішній день, і є рекордним для міжнародної індустрії.

«Самостійно освоївши основну технологію для нових контейнерів для транспортування палива, Nantong Energy зламала монополію іноземних компаній і тепер успішно вийшла на міжнародний ринок», — заявили в компанії.

Наразі CIMC Enric постачає два основних типи ядерного енергетичного обладнання: компоненти для атомних електростанцій і контейнери для зберігання та транспортування ядерного палива.

«Зростаючий попит на глобальний вуглецевий нейтралітет та енергетичну безпеку створює нові можливості для розвитку ядерної енергетики», — сказав виконавчий директор і генеральний директор CIMC Enric Ян Сяоху.

Очікується, що устаткування для зберігання та транспортування ядерної енергії також отримає новий виток розширення.

Для довідки: Заснована в березні 2007 року компанія Nantong CIMC Energy Equipment, дочірня компанія CIMC Enric Holdings Limited, у 2011 році подала заявку та успішно отримала ліцензію на виробництво цивільного обладнання для ядерної безпеки від Національного управління з ядерної безпеки Китаю з відповідною кваліфікацією та можливостями для виробництва ядерного обладнання.

У 2015 році компанія, розташована в місті Наньтун, провінція Цзянсу, активно співпрацювала з кількома вітчизняними проектними інститутами для розробки транспортних контейнерів для свіжого палива AP1000.