Стало відомо, як виплачують пенсії та субсидії на окупованій територіях

У Кабінеті міністрів України озвучили порядок нарахування субсидій та виплат пенсій мешканцям територій, які опинилися під тимчасовою окупацією російських військ.

Стало відомо, як виплачують пенсії та субсидії на окупованій територіях

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що пенсії нараховуються, як і раніше — затримок у цьому немає. І хоча у бюджеті може бути тимчасова відсутність готівкових чи безготівкових коштів, щоб скинути на рахунок, усі нарахування відбуваються.

У будь-якому випадку ці гроші нікуди не подінуться, вони накопичуватимуться, заявила міністр. За її словами, питання можна вирішити як на підконтрольній, так і окупованій території України.

Наразі у Мінсоцполітики працюють над відкриттям спеціальних карток для виплат пенсій. Незважаючи на ризики, у відомстві мають намір вирішити цю проблему.

Читайте також


Від школи комунізму до бурси капітулізму…

(суб'єктивні роздуми про об’єктивне)

Наявність в радянській системі такого явища як професійні спілки, яке було притаманне «загниваючому заходу», досі викликає певні здивування й потребує глибокого вивчення як підґрунтя сучасних українських профспілок. Зрозуміло, що від сутності профспілкового руху тодішньою сталінсько-брежнєвською партноменклатурою була взята лишень назва і зовнішні атрибути, а за фасадом вибудовувалася «школа комунізму» з усіма ЇЇ гранями.