Стало відомо, як Путін карає генералів за провал війни в Україні

Втрати російської армії за п’ять місяців повномасштабної війни в Україні перевищили 40 тисяч осіб — зазначається, що щонайменше 10 російських генералів загинули під час вторгнення.

Володимир Путін
Володимир Путін

За даними британської розвідки, невміле керівництво російськими збройними силами під час повномасштабного вторгнення в Україну дорого обійшлося військово-політичному керівництву країни-агресора. Це призвело до відставки як мінімум шести вищих офіцерів російської армії після лютого 2022 року.

Наприклад, генерал-полковника Олександра Чайка було звільнено з посади командувача Східного військового округу у травні 2022 року, а генерал-полковника Олександра Журавльова, командувача Західного військового округу з 2018 року, не було на святкуванні Дня ВМФ Росії в Санкт-Петербурзі 31 липня поточного року.

Генерала Олександра Дворнікова, який до цього командував російськими військами в Сирії, а згодом очолив окупаційний контингент уже в Україні, було зміщено з посади. У той же час генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.