Війна в Україні буде значно довшою, ніж уявляє більшість людей — журналіст

Кількість закордонної допомоги Україні невпинно йде вниз, проте війна буде значно довшою, ніж більшість людей це уявляє.

Блогер- журналіст Орест Зуб
Блогер- журналіст Орест Зуб

Про це під час ефіру заявив блогер- журналіст Орест Зуб.

«Коли в лютому відбулося вторгнення рф, то увага до України була прикута зі всього світу. Дуже багато людей надсилали будь-яку допомогу та писали про це в медіа. Проте за 4 місяці війни, кількість згадування про війну в України знизилася у 24 рази. Це відповідає і кількості допомоги, яка продовжує надходити в Україну. Вона невпинно йде вниз. Таким чином працює психологія. Не варто забувати, що окрім війни в Україні, в світі багато інших військових конфліктів, куди також спрямовується частинка уваги. Також були скандали, пов’язані з Червоним Хрестом, також є багато питань до великих організацій, які здобувають колосальні бюджети світової спільноти. Не зрозуміло, що допомога надходять до кінцевого реципієнту», — каже журналіст.

За його словами, загальна картина, того, що відбувається в Києві, не сприяє збільшенню гумдопомоги

«Європейці, які приїжджають до Києва в шоці, бо бачать, що тут заповнені ресторани та бари. Тоді, коли хорватська та інші організації направляють їжу на Схід України. Це розвиває шаблон наших західних партнерів, які кидають все, щоб допомогти, а тут забиті ресторани. Тому волонтери питають, чому вони мають вести їжу сюди з Швеції та Хорватії, якщо її можна привести зі столичних ресторанів. Тому загальна картина не сприяє збільшенню гумдопомоги. А вона нам дуже потрібна, бо попереду зима, а війна буде значно довшою, ніж більшість людей це уявляє — це на роки. А без міжнародної підтримки, ми довго не протягнемо», — зазначає О. Зуб.