Українці влаштували у центрі Дюссельдорфа відеовиставку про війну

Українські активісти організували на набережній Дюссельдорфа відеовиставку про війну РФ, щоб наочно показати німецькому суспільству повсякденну реальність багатьох українців, — повідомляє «Європейська правда».

Українці влаштували у центрі Дюссельдорфа відеовиставку про війну
Українці влаштували у центрі Дюссельдорфа відеовиставку про війну

Виставку назвали «Реальність за 1500 км». Увечері 13 серпня протягом кількох годин для перехожих на набережній Рейну транслювали з проектора відео руйнувань в українських містах і селах внаслідок війни. Імпровізованим екраном для трансляції стала стіна центрального променаду міста.

Поруч розмістили мольберти з фотографіями-імітаціями краєвидів з українських вікон. На них підписали назви міст, де були зроблені кадри, та для наочності — назви німецьких міст з подібною кількістю населення, як то Маріуполь = Дюссельдорф, Харків = Гамбург, Вінниця = Бонн, Київ = Берлін, Iрпінь = Меeрбуш, Миколаїв = Дортмунд, — йдеться у повідомленні.

За словами організаторів, таким чином вони хотіли унаочнити реалії багатьох українців для німецького суспільства та донести необхідність підтримувати Україну, у тому числі зброєю.