Заборона віз Шенгену або ЄС для громадян рф: подробиці

Лідери європейських країн у понеділок обговорили можливу заборону на візи Шенгену або ЄС для громадян Росії.

Заборона віз Шенгену або ЄС для громадян рф: подробиці

Про це повідомляють ЗМІ.

Було важливо запровадити санкції проти «тих, хто відповідальний за війну, і багатьох олігархів, і тих, хто отримує фінансову та економічну вигоду від цього режиму Путіна, і ми будемо продовжувати це робити», — сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц журналістам на спільна прес-конференція в Осло.

Однак він закликав лідерів «також розуміти, що багато людей тікають з Росії через те, що вони не згодні з російським режимом. …І всі рішення, які ми приймаємо, не повинні ускладнювати для них йти за свободою та покинути країну, піти від свого керівництва та диктатури в Росії».

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін не погодилася. Вона зазначила, що, хоча це «не чорно-біла проблема», вона розуміє «розчарування, яке зараз відчувають люди в Європі через те, що росіяни подорожують, ніби нічого не сталося».

«Я вважаю, що це неправильно, що громадяни Росії можуть подорожувати, в’їжджати в Європу, в’їжджати в Шенгенську зону, бути туристами, дивитися визначні пам’ятки, поки Росія вбиває людей в Україні. Це неправильно», — сказала вона, додавши, що лідерам потрібно буде обговорити це питання в Європейській раді та в Шенгенській зоні, до якої входять 26 європейських країн.

Прем'єр-міністр Норвегії — члена Шенгенської зони, але не члена Європейського Союзу — зазначив, що росіяни мають «обмежену» можливість подорожувати через суворі авіаобмеження, введені Європою.

Він також додав, що подорожі дозволили росіянам отримати інший погляд на війну в Україні.

«Вони отримують чорно-білу картинку в Росії через пропаганду. Тож росіяни, які перебувають в інших частинах світу, бачать цей конфлікт з іншого боку, отримують іншу інформацію — це також перспектива, яку потрібно брати до уваги», — сказав журналістам Йонас Гар Стьоре.


Джерело: CNN

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації