Зеленський відповів на петицію про виїзд чоловіків за кордон

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом дозволити чоловікам без військового досвіду виїжджати з країни.

Виїзд чоловіків за кордон
Виїзд чоловіків за кордон

Електронна петиція № 22/140908-еп із закликом зняти обмеження на виїзд з України для чоловіків від 18 до 60 років без військового досвіду набрала необхідних 25 тисяч голосів ще наприкінці липня. Автор звернення заявляла, що воювати мають боєздатні громадяни, а «айті-, соц-, креативні, технічні та інші фахівці можуть воювати на інформаційному фронті», а також можуть бути кориснішими за кордоном.

Відповідаючи на петицію, Зеленський нагадав, що в Україні з 24 лютого запроваджено військовий стан, і в цей період конституційні права та свободи громадян, передбачені, зокрема, статтею 33 Конституції, можуть обмежуватись.

«Скасування зазначених обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму військового стану», — відповів Зеленський.

В офіційній відповіді також зазначено, що відповідно до Звкона «Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України» правила перетину державного кордону, обмеження та категорії громадян, які можуть здійснювати такий перетин у разі введення на території України військового стану, встановлюються Кабінетом Міністрів, тому уряду доручено «опрацювати порушені в електронній петиції питання».

Рекомендовані публікації