Ердоган сподівається посадити за стіл перемовин путіна і Зеленського — експерт про візит президента Туреччини до України

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вперше відвідає Україну 19 серпня, щоб обговорити з Президентом Володимиром Зеленським та Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем дипломатичні кроки для завершення війни в Україні.

Ердоган сподівається посадити за стіл перемовин путіна і Зеленського - експерт пр візит президента Туреччини до України
Ердоган сподівається посадити за стіл перемовин путіна і Зеленського - експерт пр візит президента Туреччини до України

За словами політолога Сергія Толстова, нині президент Туреччини грає у подвійну гру.

«Він дуже хоче посадити Зеленського з путіним за стіл перемовин. А, ще Ердоган хоче, щоб Туреччина була гарантієм безпеки. Тому власне його візит не є таким неочікуваним. Усі знають про наміри Ердогана», — сказав політолог.

Утім, Україні слід дуже обережно ставитися до перемовин з Росією за посередництва Туреччини.

«Зараз ситуація на фронтах для України не є програшною. Україна має перевагу на фроні. Тим паче, що Америка не погодиться на те, щоб Зеленський домовлявся нині з Путіним», — зазначив експерт.

Зацікавлені в перемовинах і рф.

«Для Росії перемовини потрібні. Вони хочуть заморозити конфлікт на деякий час, знову укріпити свою армію, а потім знову підступно напасти на Україну» , — говорить Сергій Толстов.

Також на зустрічі Президента Ердогана з Президентом Зеленським оцінюватимуться всі аспекти турецько-українських відносин на рівні стратегічного партнерства.