Загальноєвропейська заборона віз для росіян можлива — голова МЗС Естонії

Візові обмеження для громадян Росії, запроваджені окремими країнами Євросоюзу, це кроки до цілком можливої загальноєвропейської заборони віз для росіян.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу,.

«Безумовно, нашим головним бажанням є досягнення загальноєвропейської угоди про закриття в'їзду громадян Росії до Європейського союзу. Ми працюємо над тим, щоби знайти точки дотику з країнами, які мають сухопутний кордон із Росією», — сказав Рейнсалу.

Читайте також на «Цензор.НЕТ»: Естонія закриває кордони для громадян РФ із шенгенськими візами, але будуть винятки, — МЗС

Міністр зазначив, що закони Євросоюзу дозволяють блокувати в'їзд до країн ЄС за візами, виданими іншими учасниками шенгенської угоди, і навів закриття внутрішніх кордонів ЄС під час пандемії коронавірусу.

«Ми добре пам'ятаємо, що під час коронакризи країни закрили не лише зовнішні кордони Євросоюзу, а й внутрішні. Договором Євросоюзу передбачені винятки, які можуть бути зроблені на користь громадського порядку, безпеки, які і стали причиною постановки нашого питання», — сказав Рейнсалу.


Джерело: ERR