Європа буде зменшувати обсяги військової допомоги Україні — експерт

Про це пише американське видання Politico. За липень шість найбільших країн Європи не запропонували Україні жодних нових військових зобов’язань. І це вперше від початку війни. Повного списку країн-відмовників видання не публікує, але уточнює, що серед них — Німеччина та Франція.

Європа буде зменшувати обсяги військової допомоги Україні - експерт
Європа буде зменшувати обсяги військової допомоги Україні - експерт

Про те, що з кожним місяцем поставки європейського озброєння до України будуть зменшуватися з цим погоджується і військовий експерт Ігор Козій. За його словами, нині Європі не вигідно постачати все своє військове озброєння України.

«Це нормально, це не дивно. Бо вони хочуть захистити свій гаманець. Постачання зброї — це дорога справа. Це ж логічно, що вони не будуть віддавати нам найкраще озброєння самі залишаться без нічого», — зазначає військовий експерт.

Як відмітив експерт, європейські країни звичайно не покинуть Україну сам на сам з російським агресором, але українській державі варто вже подумати над тим, щоб розвивати підприємств, які будуть виробляти свою зброю. Сподіватися країні лише на європейську зброю — не варто.

" І це єдиний вихід. Ми не знаємо скільки нам потрібно зброї і скільки, ще треба буде. Нам потрібно поповнювати цей кошик і в першу чергу ми це маємо робити самі. Не просити, не благати, не чекати. Нам треба розвивати підприємства, які будуть виготовляти нашу зброю, як це зробив Ізраїль", — резюмує експерт.