Жданов розповів, як ЗСУ будуть звільняти Херсон

На правобережжі Херсонщини Росія зібрала 25 тисяч військових.

У Збройних сил України сьогодні є унікальна можливість розгромити багатотисячне угруповання росіян на правобережжі Херсонської області.

За його словами, ЗСУ раніше створили «вогневий мішок» для окупантів на правому березі, тому сьогодні мають можливість знекровити їх з мінімальними витратами й втратами.

«Ми можемо не вести активні наступальні дії, ми можемо просто планомірно виносити це угруповання. Чим більше ми його винесемо — тим більше воно втратить боєздатність. Ми можемо не поспішаючи довести їх до стану небоєздатності. Коли почнуться перебої з паливом — незаправлений танк стріляти не буде. Коли у бійця почнуть закінчуватися боєприпаси в окопі — він не піде шукати боєприпаси, він буде шукати собі порятунок. Ось у чому проблема буде для російських військ», — пояснює експерт.

За його словами, при такому розкладі ЗСУ знадобляться лише дистанційні методи.

«Авіація „виносить“ основні позиційні райони, артилерія „виносить“ всі пункти постачання, склади (боєприпаси, паливо, продовольство). А годувати 25-тисячне угруповання треба, щодня. І паливом годувати, і боєприпасами, і продовольством. Я думаю, у нас є така можливість», — додав Жданов.