Зеленський не сяде за стіл переговорів із путіним — політолог

Сьогодні Ердоган заявив, що запропонував Зеленському провести в Туреччині його зустріч із Путіним. Як повідомляє турецьке агентство Анадолу, президент Туреччини заявив, що Анкара готова зробити свій внесок у припинення російсько-української війни дипломатичним шляхом, і запросив обох лідерів на зустріч до Туреччини.

Зеленський не сяде за стіл переговорів із Путіним — політолог
Зеленський не сяде за стіл переговорів із Путіним — політолог

«Так само, як я сказав Путіну під час мого візиту до Сочі, я нагадав Зеленському, що ми можемо провести зустріч між ними», — заявив Ердоган у четвер журналістам на борту президентського літака після одноденного візиту в Україну.

Утім, Володимир Зеленський заявив, що не бачить можливості для переговорів із рф найближчим часом.

«Я сказав зі свого боку пану президенту Туреччини, що в РФ немає віри. Вважаю, що в цьому вікні — російська зброя, і тому дуже здивований, що вони готові до якогось світу. Не може хотіти світу той, хто ґвалтує, щодня б'є крилатими ракетами нашими містами, цивільною інфраструктурою. Тож спочатку, мені здається, вони повинні покинути наші території, а потім буде потім», — підкреслив глава держави.

За словами українського політолога Ігора Чаленка, насамперед домовлятися хоче Путін. Утім російського президента цікавлять не переговори, а капітуляція київської влади.

«Ми ж самі розуміємо, що Путін хоче переговорів, утім все про, що він може і хоче домовлятися — це капітуляція Зеленського», — підкреслює експерт.

Поки Зеленський відчуває підтримку від США і Великої Британії — переговорів із Путіним не буде.

Така дипломатія буде працювати. Країни ЄС будуть намагатися звести Зеленського із путіним восени в Індонезії на саміті G-20, задля того аби припинити активну фазу війни до кінця року, утім поки у Зеленського є потужна підтримка у вигляді США і Британії він навряд-чи буде про щось домовлятися із путіним.", — зазначив політого Ігор Чаленко.