Після 2014 року наступ росії на Україну — був питанням часу

Таку думку висловив політолог Віталій Кулик. На ефірі з Володимиром Тетеруком — головним редактором телеканалу i-ua.tv, він окреслив причини неминучості війни України з росією

Після 2014 року наступ росії на Україну – був питанням часу
Після 2014 року наступ росії на Україну – був питанням часу

Віталій Кулик зазначив:

«Росія не примирилася з розпадом імперії. Після краху демократичного періоду, рф увійшла у ситуацію вітчизняного націоналізму — збирання земель. А пострадянські країни, зокрема — Україна перейшли у ситуацію національно визвольної боротьби. Ці історичні процеси зіткнулися і рано чи пізно вони мали перейти у військовий конфлікт»

«Україна є системоутворюючою для радянського союзу. Без земель і людей України російська імперія є неповноцінною», — підкреслив експерт.

«Коли росія перейшла до реалізації проекту вітчизняного націоналізму — відтворення імперії, вона свідомо йшла на загострення відносин з Україною, відповідно — до військової агресії», — наголосив політолог.

Віталій Кулик - політолог
Віталій Кулик - політолог

Різні шляхи розвитку України і росії стали наріжним каменем військового конфлікту країн:

«З 2003 року ми крок за кроком вичерпували можливість мирного співіснування з рф. В першу чергу через те, що росія бачила в імперський спосіб співіснування на пострадянському просторі як країн-сателітів, як точки збору майбутньої імперії. А Україна бачила себе окремо від рф», — сказав Віталій Кулик.

«Моделі співіснування України з рф виявилися нежиттєздатними через те, що росія хоче все або нічого», — резюмує експерт.

Наостанок Віталій Кулик зазначив:

«Зараз ми постали перед питанням виживання української нації, тому що політика рф стосовно України — це політика геноциду. При цьому, така політика може бути застосована до усіх країн-сусідів росії».