На Тернопільщині ліквідували канали збуту наркотиків та психотропів з міліонним обігом

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру 2 організаторам та 8 учасникам злочинної організації, які реалізовували через телеграм-канали та інтернет-магазини Тернопільщини й Хмельниччини наркотики і психотропи.

На Тернопільщині ліквідували канали збуту наркотиків та психотропів з міліонним обігом

За даними слідства, організаторами протиправної діяльності були хмельничанин разом зі своєю співмешканкою. Вони створили два інтернет-магазини з продажу наркотиків та психотропів. Потім разом зі спільниками розширили бізнес ще на 2 магазини, залучивши до роботи загалом 16 осіб. На «бізнесмена» працювало 7 гуртових розповсюджувачів наркотиків та маркетолог, а також 8 закладників, які не входили до злочинної організації. Клієнтами підприємців були жителі Тернопільської, Хмельницької, Львівської та Івано-Франківської областей. В асортименті продавців були фактично всі види заборонених речовин.

6,5 млн грн, отриманих від обігу наркотиків та психотропів, підозрювані легалізовували через банківські операції. Частково кошти використовувалися для продовження злочинної діяльності, яку у час війни наркоторговці активізували. Правоохоронці викрили їх під час чергової реалізації заборонених речовин.