Міноборони Британії: Наступ рф в Україні застопорився через запеклий опір українців

Російський військовий наступ в Україні застопорився не внаслідок свідомого рішення російських генералів, як про це заявляє глава міноборони рф сергій шойгу, а через погане виконання задач їх військових та запеклий опір українців, повідомили у Міністерстві оборони Британії

Міноборони Британії: Наступ рф в Україні застопорився через запеклий опір українців
Міноборони Британії: Наступ рф в Україні застопорився через запеклий опір українців

«24 серпня 2022 року міністр оборони росії сергій шойгу заявив на засіданні Шанхайської організації співробітництва, що росія навмисно уповільнює темпи своєї військової кампанії в Україні, керуючись необхідністю зменшити кількість жертв серед цивільного населення. Це майже напевно є навмисною дезінформацією. Наступ росії застопорився через погану військову ефективність росії та запеклий український опір. За наказом шойгу війська, які діють в Україні, неодноразово зривали виконання поставлених їм задач», — заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що дуже ймовірно, що шойгу та президент путін звільнили вже щонайменше 6 генералів за те, що російські війська просувалися не достатньо швидко.

«У той день, коли шойгу виступав, російська балістична ракета малої дальності „Іскандер“ влучила в потяг у Чаплине, убивши щонайменше двох дітей. Це підкреслює готовність росії завдавати супутніх втрат, коли вона вважає, що ракетні або артилерійські удари мають військову перевагу», — йдеться у повідомленні.