Проєкт єРобота: кого з українців працевлаштують

В Україні можуть створити близько 300 тис. нових робочих місць. Йдеться про вакансії у невеликих підприємствах (у сферах переробного виробництва, IT, сільського господарства), які матимуть грантову підтримку в межах програми єРобота.

Проєкт єРобота: кого з українців працевлаштують

Про це йдеться у публікації на урядовому сайті.

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, українці проявляють високу зацікавленість у грантових програмах. На сьогодні заявки на отримання грантів подали вже близько 10 тис. громадян. Більшість заяв — 8,5 тис. — на отримання мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи.

«Уряд запустив низку грантових програм як потужний інструмент для підтримки малого й середнього бізнесу. Будь-який підприємець, що прагне розвивати свою справу або започаткувати нову, може отримати безповоротну допомогу від держави. Це також стимулюватиме створення робочих місць, яких потребують зараз українці», — повідомила Свириденко.

Нагадаємо, проект єРобота включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.