Наступ на Херсонщині: звільнення регіону, скоріш за все, буде швидким — експерт

Від учора з самого ранку почала з’являтися інформація про контрнаступ українських військових у Херсонській області. Основну частину області росіяни окупували, ще з березня.

Наступ на Херсонщині: звільнення регіону, скоріш за все, буде швидким - експерт
Наступ на Херсонщині: звільнення регіону, скоріш за все, буде швидким - експерт

На початку серпня британська розвідка повідомляла, що війна Росії з Україною ось-ось увійде в нову фазу, коли найзапекліші бої перемістяться на лінію фронту завдовжки приблизно 350 км, що простягається на південний захід від Запоріжжя до Херсона паралельно до річки Дніпро.

Зрештою вчора 29 серпня ОК «Південь» та ОВУ «Каховка» заявили про контрнаступальні дії на півдні України.

Військовий експерт Микола Голомша коментуючи в I-ua.tv наступ ЗСУ на Херсонщині каже, що українські військові нині, як ніколи дуже правильно підійшли до боротьби за Херсон.

«Це той випадок, коли дійсно дуже крута військова тактика. Планомірне знищення логістики та складів з боєкомплектом ворога, призвело до того, що загарбники на Півдні бояться йти в атаку. І сьогоднішній порив ЗСУ — це свідчення того, що наші захисники обрали правильну стратегію», — військовий експерт Микола Голомша.

Британська розвідка називала ключовим фактором боїв за Херсонщину саме контроль над переправами. Українські військові їх усі пошкодили.

Антонівський автомобільний міст — найбільший і найближчий до Херсона перехід, через який Росія може перекидати війська на правий берег окупованих територій. У цю зону входить і Херсон. Без цих мостів Дніпро є природнім бар'єром для війська окупантів.

За словами військового експерта, станом на сьогодні в регіоні йдуть інтенсивні бої, утім армія рф не здатна оборонятися і немає ніяких можливостей отримати допомоги з тимчасово окупованого Криму.

«Кількість уражених об'єктів окупанта лише зростає. Зокрема відомо про влучання по Бериславському машинобудівному заводу, куди окупанти напередодні перекинули техніку, живу силу та боєприпаси. І це дійсно важлива ціль, адже Берислав розташований неподалік Каховського мосту. А це означає, що це та сама база ворога, куди вони змогли перекинути останні запаси перед тим, як міст пошкодили наші військові. Вони не мають ресурсу ні фізично, ні, військово, ані морально. Бойового духу немає у російських військових, вони знають, що їхнє керівництво їх підставляє і нині вони бояться наших ЗСУ», — вважає Микола Голомша.

Як тільки ворог відчує суцільний наступ — він побіжить, каже військовий експерт.

«Ворог дуже серйозно окопався на Херсонщині, у них для цього дійсно було достатньо часу, утім, вони програють українським військовим по усім параметрам. І це не буде навіть „жест доброї волі“, вони просто втечуть, будуть рятувати свої життя. Я впевнений, що звільнення регіону має бути швидким», — наголосив експерт.