росія та білорусь готують військові навчання на кордоні з трьома українськими областями

Під загрозою три області. Росіяни з білорусами готують військові навчання на кордоні з Житомирською, Волинською та Рівненською областями.

Росіяни та білоруси планують провести навчання
Росіяни та білоруси планують провести навчання

У білорусі біля кордону з Україною 8−14 вересня збираються провести військові навчання спільно з росією та іншими країнами ОДКБ.

Про це розповів на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

«Задумом командно-штабного навчання передбачається звільнення частини втраченої території умовної країни. Не виключено, що під так званою „втраченою територією“ маються на увазі прикордонні райони Житомирської, Волинської та Рівненської областей», — попередив Олексій Громов.

За його словами, передбачається, що основна увага на навчаннях буде приділена веденню маневреної оборони з переходом в контрнаступ. Від армії білорусі до навчань залучать органи управління, військові частини та підрозділи Західного оперативного командування рб.

Що стосується загрози нового наступу військ росії з території білорусі або вторгнення білоруських військ в Україну, зараз вона низька, зазначив Громов.

Раніше повідомлялося, що білоруські військові продовжують посилену охорону ділянки кордону з Україною у Брестській і Гомельській областях.

Рекомендовані публікації