Фінляндія різко скорочує туристичні візи для росіян

Першого вересня Фінляндія скоротила кількість віз, виданих російським громадянам, на знак солідарності з Україною.

Фінляндія різко скорочує туристичні візи для росіян

Фінляндія має найдовший кордон з росією з усіх країн-членів Європейського Союзу. На тлі зростаючого тиску з боку політиків і звичайних громадян країна оголосила про рішення щодо обмеження пересування російських туристів, оскільки Москва продовжує війну в Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Важливо, щоб ми показали, що в той самий час, коли українці страждають, звичайний туризм не повинен продовжувати працювати як завжди», — заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто під час зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу у Празі 31 серпня.

Відсьогодні Фінляндія дозволить росіянам подавати документи на туристичні візи лише раз на тиждень і лише в чотирьох російських містах: москві, санкт-петербурзі, мурманську та петрозаводську поблизу фінського кордону.

Хаавісто сказав, що його особливо турбує своєрідний російський «туристичний маршрут» через аеропорт Гельсінкі, яким користувалися тисячі росіян до нападу москви на Україну 24 лютого. Зараз росіяни перетинають Фінляндію перш ніж летіти в інші європейські країни, щоб обійти заборону на польоти, введену після вторгнення.

Нагадаємо, Фінляндія має спільний 1340-кілометровий кордон з росією, і країна регулярно входить до числа найпопулярніших західних туристичних напрямків або зупинок для російських туристів.