Стало відомо, коли окупанти планують провести референдум на Херсонщині

Окупанти поки не називають точних дат, то початок осені, то її кінець. Але очевидно, що підготовка провалена. Проте цьогоріч учні Херсонщини пішли в школу або дистанційно або, на жаль, в інших населених пунктах.

Стало відомо, коли окупанти планують провести референдум на Херсонщині

мПро це повідомив у Фейсбуці депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Цьогоріч учні Херсонщини пішли в школу або дистанційно або, на жаль, в інших населених пунктах», — сказано в повідомленні.

Зазначається, шо загарбники прозвітували, що на окупованій території вони відкрили 91 школу, з завезеними вчителями й тими, хто пройшов так звану «перекваліфікацію» у Криму. З підняттям російського прапору, гімном російської федерації, заходами просякнутими ворожою пропагандою і «подарунками» з Рязані. Все це охороняли озброєні орки, у батьків перевіряли особисті речі чи взагалі залишали за забором. Хто вирішив повести дітей до вбивць українців — інше питання. Але в цілому картина дуже показова — мінімум учнів і нестача персоналу, українські вчителі відмовляються співпрацювати з окупантами, а навчальні заклади очолюють сторонні люди. Хоч батькам і обіцяють 10 тисяч кривавих рублів, якщо діти підуть у школу до 15 вересня — це не дуже спонукає, а от залякування спрацьовують.

«Наші херсонські ВУЗи евакуювались і забезпечують навчання своїм студентам, зокрема ХДУ, який допомагає з розселенням у Івано-Франківську, де дислокується наразі. По „референдуму“ окупанти поки не називають точних дат, то початок осені, то її кінець. Але очевидно, що підготовка провалена», — зазначають в ОВА.

Продовжуємо боротьбу і особливо для того, щоб наші діти навчались в нашій сучасній українській школі, обирали світле майбутнє разом з цивілізацією.