Верещук закликала не брати участь у «референдумах» на окупованих територіях

Ірина Верещук закликає жителів захоплених територій евакуюватись і не брати участь у «референдумах».

Ірина Верещук
Ірина Верещук

Псевдореферендуми, які росія планує проводити на тимчасово захоплених територіях, є злочином, за участь у них передбачена кримінальна відповідальність, — про це заявила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону «UAразом», повідомляє Укрінформ. Також вона закликала евакуюватися з тимчасово окупованих територіях, або ж усіма можливими методами уникати участі в «референдумах».

«Референдуми», як би вони їх не називали, — це все елементи злочину, який вчиняє росія щодо нашої держави. У них зараз етап закритої фази з відкритою датою. Ми чудово це розуміємо і бачимо. Немає і не буде ніяких «референдумів» на нашій українській землі. А те, що вони (росія — ред.) називають там щось, когось із росії привозять, скриньки якісь роблять, абсолютно нічого схожого з референдумом не має", — сказала урядовець.

За її словами, відсоток мешканців тимчасово непідконтрольних територій, готових брати участь у псевдореферендумах, мізерний — «навіть не 2%».

Віцепрем'єр-міністр закликала громадян телефонувати на гарячу лінію за номером 15−48, щоб отримати допомогу в евакуації на підконтрольну територію України.