Україна восени отримає транш ЄС на суму 5 мільярдів євро та німецьку систему ППО: подробиці

Україна на цьому тижні очікує від Євросоюзу траншу макрофінансової допомоги у розмірі 5 млрд. євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмігаль у Telegram.

За його словами, після візиту до Німеччини та зустрічі з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром він обговорив питання постачання зброї, фінансів, санкцій, інтеграції до ЄС та відновлення України.

«Ще одним елементом підтримки України у цій війні стала фінансова допомога міжнародних партнерів. Цього тижня ми очікуємо на черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 5 млрд євро. Це допоможе забезпечити стійкість нашої економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону», — написав Шмігаль. .

Також він наголосив, що для перемоги та вигнання окупантів з України потрібно ще більше важкого озброєння від союзників.

«Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, які передала Німеччина, добре показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО Німецького виробництва I. Ми очікуємо. що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розвитку протиповітряної оборони», — зазначив Шмигаль.