Європейські країни почали мітингувати проти своїх урядів через війну в Україні (ВІДЕО)

Учасники проросійського мітингу вимагали відміни санкцій проти рф та введення в експлуатацію «Північного потоку — 2». Паралельно проходили демонстрації проти пом’якшення політики щодо рф.

У Кельні кілька сотень проросійських демонстрантів у неділю, 4 вересня, вийшли на мітинг проти постачання німецької зброї в Україну. Протестувальники також вимагали відміни санкцій проти росії та введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік — 2».

За різними даними, на мітингу було від 400 до 800 осіб. Заявлена ​​кількість учасників на початок заходу становила 1000−2000. Телекомпанія WDR зазначає, що мітингувальники виступали на підтримку агресивних дій рф проти України, виправдовуючи їх необхідністю самооборони. Крім представників російськомовної діаспори, яка мешкає у ФРН, у демонстрації взяли участь відомі праві екстремісти з Північного Рейну — Вестфалії та Східної Німеччини.

Організатори мітингу збирали пожертвування для підтримуваних росією сепаратистських сил на Донбасі.

У відповідь на проросійський марш у центрі Кельна пройшли контрдемонстрації тих, хто виступає проти пом'якшення політики щодо росії. Як повідомляють ЗМІ, ці ходи також зібрали кілька сотень учасників.

Також приблизно 70 тисяч людей вийшли на протест у центрі Праги 3 вересня, закликаючи владу припинити відправляти зброю Україні та почати діалог з рф.