Курс євро опустився до найнижчого за 20 років рівня

Євро досяг мінімуму за 20 років в 0,99 долара через те, що Росія перекрила газопровід «Північний потік» до Європи. Поставки газу повинні були відновитися в суботу, але РФ скасувала цей крайній термін та не назвала нового.

Новина щодо «Північному потоку» зміцнила очікування рецесії в Європі, оскільки підприємства і домашні господарства постраждали від захмарних цін на енергоносії, що змусило уряди деяких країн оголосити про надзвичайні заходи,

Зазначається, що євро торгувався поблизу $ 0,99185, знизившись на 0,4% за день. Він впав і досяг найнижчого рівня з 2002 року.

Європейський Центральний банк (ЄЦБ) збереться пізніше на цьому тижні і, як очікується, проведе друге велике підвищення ставок в спробі побороти інфляцію.

«Захмарно високі ціни на енергоносії, ризик нестачі газу, а також фіскальні та регулювальні заходи будуть визначати перспективи ВВП та інфляції в єврозоні набагато більше, ніж що-небудь, що ЄЦБ може зробити зі ставками», — сказав головний економіст Беренберга Хольгер Шмідінг.