Збірна України перемогла Італію на старті Євробаскету-2022

5 вересня Україна здобула третю поспіль перемогу на старті Євробаскету-2022 — у третьому турі обіграла господарів змагань, збірну Італії — 84:73.

Збірна України перемогла Італію на старті Євробаскету-2022

Про це повідомляє Суспільне.

Українці також взяли реванш за поразку в матчі відбору на ЧС-2023.

Збірна України з баскетболу достроково пройшла до плей-оф чемпіонату Європи-2022. Трапилося це за підсумками матчу українців проти збірної Італії.

Перед поєдинком проти Італії українці майже гарантували собі вихід у наступний раунд турніру. Команди Естонії та Великої Британії програли треті матчі на турніри, тож «синьо-жовті» мали великі шанси на фініш у топ-4.

Утім, для того, щоб остаточно гарантувати собі вихід у наступний раунд Євробаскету-2022, українцям потрібно було перемогти у третьому матчі. Суперником українців стала команда Італії, яка до гри підходила, маючи одну перемогу та одну поразку.

Україна не вперше зустрічалася проти Італії за останній кілька тижнів. Італійці є одними із суперників українців у відборі на ЧС-2023, і перший поєдинок між командами закінчився поразкою «синьо-жовтих».

На Євробаскеті Україні вдалося взяти реванш у Італії та перемогти. Хоча старт зустрічі для «синьо-жовтих» вийшов непростим: у першій половині зустрічі українцям доводилося навіть відігравати різницю -10.

Зрештою, Україна уникнула розгрому: на перерву «синьо-жовті» пішли з відставанням у чотири очки. А перед заключною 10-хвилинкою рахунок був навіть рівним — 19:15.

Ключовою для України стала остання чверть. За чотири хвилини до кінця «синьо-жовті» набрали ривок 13:2 та вийшли уперед з перевагою в 11 очок. Італійці намагалися відігратися у заключні хвилини. І хоча рахунок скоротили, Україна втримала перемогу і, таким чином, достроково вийшла у плей-оф.

Найрезультативнішим гравцем матчу у складі України став Святослав Михайлюк, який набрав 25 очок. Ще по 17 очок у доробку Іссуфа Санона та Івана Ткаченка.