«Шахтар» переміг німецький «РБ Лейпциг» — 4:1

Донецький «Шахтар» переміг німецький «Лейпциг» з рахунком 4:1 у 1-му турі групового раунду Ліги чемпіонів. Це перша перемога для України в ЛЧ за останні два сезони.

«Шахтар» переміг німецький «РБ Лейпциг» — 4:1

Донецький «Шахтар» розпочав виступи в новому сезоні Ліги чемпіонів. У видовищному матчі першого туру групового етапу команда Ігора Йовічевича перемогла німецький «Лейпциг».

«Гірники» напередодні нового сезону отримали пряму путівку до групового раунду головного клубного євротурніру. Це стало можливим через те, що УЄФА відсторонив від змагань російські клуби, а «Шахтар» очолював таблицю УПЛ на момент припинення змагань у лютому цього року.

Єдиний представник України на турнірі («Динамо» не пройшло кваліфікацію, вилетівши в раунді плей-оф) за підсумками жеребкування отримав у суперники іспанський «Реал», шотландський «Селтік» і німецький «Лейпциг». Та розпочинав розіграш з виїзного матчу проти останніх.

На 76-й хвилині гри «гірники» піймали німецьку команду на контратаці — Судаков віддав на Мудрика, який зблизився з воротами та з-під захисників пробив у кут воріт.

На 85-й хвилині Мудрик виступив у ролі асистента, простріливши на Траоре, який зробив рахунок розгромним.