російська армія в паніці: контрнаступ ЗСУ у Харківській області виявився сюрпризом

Контрнаступ ЗСУ у Харківському напрямку, зокрема, в районі Балаклії, для російських окупаційних військ став несподіванкою — це говорить про те, що справи у ворожої армії гірші, ніж вважалося раніше.

Зазначається, що місто Балаклія знаходиться неподалік стратегічно важливого для армії РФ Ізюма. За словами військових експертів, раптовість таких дій доводить, що українські війська чудово справляються з режимом таємності.

Так, військовий аналітик, професор стратегічних досліджень університету Сент-Ендрюс Філіпса O'Брайєна, підкреслив, що в районі Балаклії українські військові здійснили несподіваний для армії РФ хід.

«Якщо українці дійсно домоглися оперативної раптовості біля Харкова, це покаже, в якому безладді перебуває російська армія. З урахуванням різних систем моніторингу від супутників до безпілотників, кібер-засобів та іншого я припускав, що такої оперативної раптовості досягти практично неможливо», — каже військовий аналітик.

Крім того, за словами експерта, подібні дії ЗСУ неподалік російського кордону говорить про значно гірший стан справ армії РФ, ніж вважалося раніше.

«До того ж, все відбувається прямо біля кордону з Росією. Якщо росіяни це пропустили, їхня армія перебуває в гіршому стані, ніж передбачалося. Це також хороша ознака того, що в України з режимом секретності усе відмінно», — зазначив професор.

Він також зазначив, що існує ще один варіант — російські війська знали про підготовку контрнаступу ВСУ, проте нічого не могли з цим зробити, що говорить про безлад у російській армії і демонструє відсутність гнучкості в діях окупантів.