ЗСУ хоче деокупувати Херсонщину до кінця 2022 року

Високопосадовці США та українські чиновники розповіли журналістам, що українські захисники прагнуть звільнити окуповану Херсонську область до кінця року, оскільки досягли успіхів на півдні.

hersonjpeg.jpeg
hersonjpeg.jpeg

Про це повідомляє СNN.

За словами високопоставленого американського чиновника, США спостерігали, як українські сили досягли певного успіху в атаці на російські лінії постачання з наміром відрізати та ізолювати російські війська, які зараз дислокуються на захід від річки Дніпро.

За словами українських чиновників, Україна має на меті відвоювати всю територію на північ чи захід від Дніпра, включаючи не лише місто Херсон, а й Нову Каховку, місце розташування важливої ​​гідроелектростанції, а також канал, який постачає до Криму воду.

Офіційні особи США заявили, що українські війська посилили атаки на сході України, щоб перешкодити Росії перекинути сили на південь, щоб спробувати відбити там український контрнаступ.

Зокрема, останніми днями українські сили просунулися на південь від Харкова і відбили у ворога кілька сіл і міст.

Наступ на півдні є широкомасштабним — понад 160 км, щоб не дати російським підрозділам зосередитися на одній точці.

Крім того, на окупованих територіях почастішали диверсійні операції та напади на колаборантів.

Представники США та України повідомили, що спочатку українці розглядали можливість ширшого контрнаступу, але потім звузили свою місію на Херсонський напрям.