Місія ООН має прибути в окуповану Оленівку найближчими днями

Місія ООН найближчими днями має прибути в тимчасово окуповану Оленівку, де у липні внаслідок теракту загинули українські військовополонені.

Наслідки теракту в Оленівці
Наслідки теракту в Оленівці

Про це заступниця генсекретаря ООН з політичних питань Розмарі Ді Карло повідомила на засіданні Ради Безпеки ООН.

Розвідувальна місія, яка має прибути до Оленівки найближчими днями, буде розглядати інцидент від 29 липня, у якому загинули 53 українських військовополонених і ще від 75 до 130 зазнали поранень", — зазначила заступниця.

За її словами, до Оленівки поїде голова місії, генерал Карлос Альберто де Сантос Крус разом з командою старших службовців та експертів.

«Місія мусить виконати своє завдання без жодних перешкод, отримати повний доступ до людей місць і доказів», — наголосила Розмарі Ді Карло.

Нагадаємо, російські пропагандисти 29 липня заявили, нібито Збройні сили України вдарили по колонії в селищі Оленівка Донецької області, де утримують українських полонених, із реактивних систем залпового вогню HIMARS. Окупанти заявили, що обстріл начебто міг статися через те, що полонені «почали давати свідчення».

В українській розвідці заявили, що вибухи в Оленівці здійснили найманці ПВК «Вагнера» (Ліга) нібито за особистою командою номінального власника Євгена Пригожина.

Офіс генпрокурора розпочав розслідування щодо обстрілу російськими військами колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, де утримували українських полонених, зокрема бійців «Азову».