Італія стала чемпіоном світу з волейболу

Італія перемогла Польщу й уперше за 24 роки стала чемпіоном світу з волейболу.

Італія стала чемпіоном світу з волейболу

Про це повідомляє Суспільне.

Збірна Італії з волейболу — чемпіон світу з волейболу. У фіналі італійці завдали поразки чинним чемпіонам світу та господарям турніру — команді Польщі.

Італія та Польща здолали у півфіналах команди Словенії та Бразилії. Та підходили до фінального матчу у статусі чинних чемпіонів: італійці у 2021 році виграли Євро, тоді поляки захищали звання чемпіонів світу.

Востаннє Італія та Польща перетиналися між собою у фінальній частині чемпіонату світу ще у 2018 році. У третьому раунді італійці перемогли поляків у тай-брейку, однак з цим результатом не змогли вийти до півфіналу змагань.

Фінал чемпіонату світу з волейболу проходив у польському Катовіце за активної підтримки господарів турніру. Однак це не завадило Італії здолати польську збірну.

Хоча перший сет закінчився на користь Польщі. Майже упродовж усієї парті поляки перебували у статусі наздоганяючих у рахунку, однак наприкінці змогли вийти уперед та вийти уперед за сетами — 25:22.

У другій партії ситуація змінилася. Тепер уже Польща лідирувала у рахунку, однак наприкінці сету втратила перемогу — італійці, зробивши рахунок 20:20, взяли наступні п'ять з шести розіграшів.

А ось у третьому сеті Італія взагалі вийшла вперед. Цього разу італійцям вдалося наростити перевагу ближче до середини партії, але виграти з різницею +7.

Для тай-брейку Польщі потрібно було перемагати Італію у четвертому сеті. Однак і тут італійці змогли здобути перемогу: зробивши ривок у п'ять очок, чемпіони Європи не дозволили господарям турніру наблизитися до себе та відіграти усю перевагу.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.