«Розвал росії — це маркер того, що ми перемогли», — Олександр Білецький

11 вересня в програмі «Точка зору» телеканалу I-UA.tv обговорили контрнаступ ЗСУ та новий порядок денний української перемоги.

Олександр Білецький у програмі "Точка зору"
Олександр Білецький у програмі "Точка зору"

На фоні переможного наступу ЗСУ секретар РНБОУ Олексій Данілов в інтерв'ю американським ЗМІ заявив, що мета перемоги України полягає в демілітаризації росії. Тож вустами високопоставленого очільника влади фактично озвучено нову ціль. І якщо раніше йшлося про визволення окупованих територій військовим чи військово-дипломатичним шляхом, то нині робиться наголос не лише на звільненні українських територій від ворога, а й на необхідності нашого впливу і за межами України та формування нової геополітичної реальності за участю нашої держави як країни-переможниці.

Про те, як це може відбуватися, про виклики нових реалій і відповіді на них поговорили з військовим експертом Олександром Білецьким у програмі «Точка зору» Володимира Терерука.

«Для москви Київ — це розуміння можливості абсолютно іншого альтернативного геополітичного центру. москва дуже чітко розуміла, що в цій частині Європи чи Євразії не може бути двох геополітичних центрів. Вона завжди відчувала і розуміла, що Київ — це правдивий історичних геополітичний центр», — розказав в етері програми гість.

Саме тому росія почала створювати міфи про свою силу, перекручувати історію, і саме тому вона вирішила захопити Київ і Україну загалом. Але дуже важливо, наголосив Білецький, що на нас зараз дивляться всі республіки колишнього Радянського Союзу, і в першу чергу азійські республіки, які «формально є союзниками росії». Тож ці маленькі перемоги на фронті, і війна загалом, повністю змінила геополітичний ландшафт, розказує експерт.

«Такої ситуації, як до війни, вже більше не буде. Ми розбудили потужну підтримку, наприклад, з боку казахів. Ми відновили нашу історичну місію, а наша історична місія є, на мій погляд, розвал росії. У нас зараз є всі можливості для того, щоб це зробити, для того, щоб звільнити всі ці поневолені народи. І дійсно стати народом-визволителем, а ЗСУ — армією-визволителем. Ми маємо запустити цей процес — розвалу росії», — запевнив Олександр Білецький.

За його словами, Україна не може залишити російську федерацію в її кордонах, тому що це призведе тільки до того, що росія затаїться і буде готуватися до нової війни. А нове вторгнення рано чи пізно прийде на українську землю, як це відбувалося із 17 століття.

«Ми зараз знаходимося в процесі народження абсолютно нового світу і ми в цьому відіграємо ключову роль. Зараз український народ творить історію. Розвал росії — це маркер того, що ми перемогли», — додав наостанок військовий експерт.