росіяни все ще мають здатність перегрупуватися та завдати потужного удару — washingtonpost

Український контрнаступ, який змусив російські війська поспішно відступити, може ознаменувати переломний момент у війні та посилити тиск на москву. Проте росіяни все ще мають здатність перегрупуватися та завдати потужного удару.

росіяни все ще мають здатність перегрупуватися та завдати потужного удару — washingtonpost

Український контрнаступ, який змусив російські війська поспішно відступити, може ознаменувати переломний момент у війні та посилити тиск на москву, щоб залучити додаткові сили, якщо вона сподівається запобігти подальшому просуванню України, заявили в понеділок представники США та Заходу.

За словами офіційних осіб, які говорили на умовах анонімності, щоб поділитися нещодавніми розвідувальними даними, чи будуть здобутки постійними, залежить від наступних дій росії, особливо від того, чи здійснить президент володимир путін військовий призов чи накаже надіслати підкріплення з інших місць, щоб компенсувати значні втрати в Україні.

Україна розширює переваги на полі бою, оскільки кремль хитається від невдачі

За лічені дні українські військові сили відвоювали майже всю Харківську область, яку російські війська окупували з початку війни. Швидкість відступу, схоже, приголомшила російські війська та командування, кажуть чиновники.

«Росіяни в біді», — прямо сказав один американський чиновник. «Питання полягатиме в тому, як відреагують росіяни, але їхні слабкі сторони виявились, і вони не мають великих резервів живої сили чи обладнання».

Здавалося, що українські сили обережно просувалися вперед і зміцнювали свої досягнення, сказав інший чиновник, зазначивши, що російські сили, схоже, усвідомили, що їм не вистачає зброї та живої сили, щоб утримувати щойно звільнені міста та села на північному сході країни. Деякі російські війська під час втечі покинули танки, бронетехніку та боєприпаси.

Чиновники скептично поставилися до того, що путін, який опирався виклику додаткових сил, вдасться до екстремальних тактик, таких як використання хімічної або тактичної ядерної зброї. Попри всі свої недоліки, росіяни все ще мають здатність перегрупуватися та завдати потужного удару, попередили деякі чиновники.