Армія рф навряд чи зможе перешкодити просуванню ЗСУ в районі річки Оскіл — ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) сумніваються в здатності російського угруповання, яке перебуває біля річки Оскіл в Харківській області, перешкодити подальшому просуванню українських сил.

Армія рф навряд чи зможе перешкодити просуванню ЗСУ в районі річки Оскіл — ISW

Самі російські блогери визначили Оскіл як нову лінію фронту. 13 вересня вони повідомляли, що ЗСУ перейшли річку вбрід у Боровій — приблизно за 30 км на північний схід від Ізюма і недалеко від адмінкордону Луганської області.

На думку аналітиків, вказує на те, що українські сили продовжують локальні наземні атаки, щоб створити загрозу російським позиціям за річкою.

«Водночас російські війська навряд чи будуть достатньо сильні, щоб перешкодити подальшому просуванню українських військ уздовж всієї річки Оскіл, тому що вони, схоже, не отримують підкріплення, і українські війська, ймовірно, зможуть використовувати цю слабкість для відновлення контрнаступу через Оскол, якщо вони це вибрали», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, наприкінці серпня ЗСУ пішли у контрнаступ на півдні, проте на початку вересня бойові дії активізувалися й у Харківській області. З 6 вересня в результаті наступальної операції у Харківській області ЗСУ звільнили 3 800 кв. км, понад 300 населених пунктів і близько 150 тисяч населення.