«Нам потрібна національна стратегія безпеки», — Микола Голомша про захист України

14 вересня в програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv обговорили удари по критичній інфраструктурі в Україні та чим українці можуть відповісти російській федерації.

Микола Голомша в програмі "Точка зору"
Микола Голомша в програмі "Точка зору"

Відчуваючи свій програш у війні, росія буде намагатися заподіяти максимальної шкоди українцям у будь-який доступний для них спосіб. Саме тому нам слід готуватися до будь-яких несподіванок. Про це та про захист критичної інфраструктури України поговорили з першим заступником Генерального прокурора України у 2014 році, а нині заступником командира добровольчого батальйону Миколою Голомшею.

Наскільки українці готові дати відповідь росіянами та що їм треба робити для захисту, розказав гість програми:

«Ми повинні користуватися інструментами, які в нас є. В першу чергу, це має бути інформаційна атака з боку України. Друге — нам потрібне ППО. Нам треба перевести всю економіку України на воєнні рейки. Наша вся економіка має працювати на війну. Ми зобов'язані виготовляти свою зброю й інші засоби ураження, щоб дістати до московії. Це запобігання тому, що вони не будуть продовжувати бомбити нашу інфраструктуру. Нам потрібна національна стратегія безпеки, яка повинна передбачити все. Навіть мову».

За словами Голомши, в Україні має бути чітко та прозоро показано суспільству перекази коштів і їхнє розподілення. Також він додав, що влада має залучати громадськість до протистояння:

«Дуже погано, що соціум не долучений до війни на повну міру. Влада повинна використовувати наш громадський сегмент для того, щоб давати відпір інформаційним атакам ботоферм російської федерації».

Окрім цього, заступник командира наголосив, що не треба недооцінювати ворога, оскільки в кремлі сидять досвідчені посадовці. І саме рф нав'язала Україні наратив, що при владі має бути молодь.

«Вони (влада кремля. — ред) навчені підлості, брехні, опущенню людей. Сьогодні ми маємо справу з дуже жорстким і підступним ворогом. тому ми потребуємо досвідчених посадовців», — запевнив Микола Голомша.

Тож для перемоги нам потрібно якнайшвидше організувати повноцінну роботу вітчизняного ВПК і перевести економіку на військові рейки, щоб не лише покладатися на західну допомогу, а й мати змогу самотужки виробляти гідні засоби для серйозного ураження нашого одвічного ворога.