Вторгнення росії вивело з ладу майже всю вітроенергетику України

Згідно зі звітом ООН, серед країн Східної Європи Україна додала найбільше сонячних і вітрових потужностей у період з 2017 по 2021 рік.

Вторгнення росії вивело з ладу майже всю вітроенергетику України

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з новим звітом ООН, вторгнення росії вивело з ладу майже всі вітроенергетичні потужності в Україні, в якому також підкреслюється потенціал відновлюваної енергії для стимулювання економічного зростання в регіоні.

Станом на червень 90% потужностей вітроелектростанцій і 30% потужностей сонячної електростанції в країні не працювали, показало дослідження REN21 дослідницького центру відновлюваної енергетики і Європейської економічної комісії ООН (ЄЕК ООН). У звіті розглядається стан відновлюваної енергетики в Центральній Азії, на Кавказі та в Південно-Східній і Східній Європі, зокрема росію, Україну, Албанію та Казахстан.

Серед 17 країн регіону Україна за останній час досягла найбільших успіхів у сонячній та вітровій енергетиці, додавши 8,3 гігават (ГВт) потужності у 2017−2021 роках. Ділянки, які постраждали від вторгнення росії, становлять чверть загальної потужності вітру блоку та п'яту частину його сонячної енергії.