Через війну нардепам не платять зарплати у конвертах — Арахамія

Верховна Рада України позбавилася такого явища, як отримання народними депутатами зарплат у конвертах.

Давид Арахамія 
Давид Арахамія 

Про це голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія сказав в інтерв'ю Forbes.

Журналіст у розмові з нардепом запитав таке: «Я правильно зрозумів, що депутати не отримують доплат, чи немає зарплати в конвертах?»

Арахамія підтвердив це та додав, що такого системного явища більше не існує.

«Депутатський цінник зараз сильно знизився і спроби вплинути на тих чи інших депутатів намагалися робити, скажімо, „дрібні олігархи“. Така історія була відносно недавно, не називатиму прізвище бізнесмена, але для нього все закінчилося плачевно і бажання на когось впливати, комусь платити, гадаю, відпало надовго», — пояснив Арахамія.

За його словами, бізнесмен, який бажає «вирішити питання», розповість про свій досвід іншим, які теж захочуть втрутитися в політичний процес.

Глава президентської фракції заявив про нульову роль великих бізнесменів у роботі Верховної Ради.

«Їхній вплив не те, що поменшав, його просто немає. Зараз великий бізнес чітко розуміє, що будь-яка участь у політиці — токсична історія для них», — прокоментував політик.

На питання про те, чи легше стало працювати з нардепами, які перестали отримувати доплати, Арахамія відповів, що процес іде так само, просто потрібно застосовувати інші практики та мотивацію. Як саме варто мотивувати нардепів, він не уточнив.